Youtube Music‎ > ‎Pop youtube‎ > ‎

Bowie Youtube


playlistD
avid Bowie geboren David Robert Hayward-Jones 8 januari 1947 is een Engels muzikant, acteur, producer en arrangeur
. Actief in vijf decennia van populaire muziek. David Bowie wordt algemeen beschouwd als een vernieuwer, met name voor zijn werk in de jaren 1970.  Hij is bekend om zijn kenmerkende stem  en de intellectuele diepgang van zijn werk.
In de herfst van 1969,bereikte hij het grotere publiek toen het nummer "Space Oddity"  de top vijf van de UK singles char bereikte. Na een periode van drie jaar van experimenteren kwam hij opnieuw in 1972 tijdens de glam rock tijdperk als de flamboyante, androgyne alter ego Ziggy Stardust, in de picture.  De hit single "Starman" en het album The Rise and Fall of Ziggy Stardust en de Spiders van Mars markeerde zijn Ziigi Stardust periode. De relatief korte duur van zijn alter ego ZiggyStartdust belichaamd een carrière vaak gekenmerkt door muzikale innovatie, vernieuwing en opvallende visuele presentatie.

In 1975 behaalde David Bowie zijn eerste grote Amerikaanse succes met de nummer een single "Fame", geschreven samen met John Lennon,  en de hit album Young Americans. Het geluid vormde een radicale verschuiving in de stijl die aanvankelijk vervreemd veel van zijn volgelingen het Verenigd Koninkrijk. Hij  voldeed niet aan de verwachtingen van zowel zijn platenmaatschappij en zijn Amerikaanse publiek door registratie van het minimalistische album Low (1977)-de eerste van drie samenwerkingsverbanden met Brian Eno in de daar opvolgende twee jaar. De zogenaamde "Berlijn Trilogy" albums  bereikte allen de UK Top Vijf en  oogstte lof van de pers.
David Bowie had minder commercieel succes in de late jaren 1970, maar bereikte een commerciële hoogtepunt in 1983 met het album Dance Let's, die de hit singles "opgeleverd Let's Dance", "China Girl", en "Modern Love".  Gedurende de jaren 1990 en 2000s, ging Bowie verder met experimenteren met muzikale stijlen, waaronder blauw-eyed soul, industrieel, Adult Contemporary, en jungle. Zijn laatste album werd opgenomen Reality (2003), die werd ondersteund door de 2003-2004 Reality Tour.
In 2002 heeft de BBC poll van de 100 Greatest Britons David Bowie gerangschikt op nummer 29. Gedurende zijn carrière hij verkocht hij naar schatting 136 miljoen albums,  en behoort tot de tien best verkochte artiesten in de Britse popgeschiedenis.

Youtube music
David Bowie - Life On Mars? youtube music
David Bowie's "Space Oddity" youtube music
David Bowie - China Girl youtube music
David Bowie (feat Nine Inch Nails) - I'm Afraid Of Americans youtube music
David Bowie - Ashes To Ashes youtube music
David Bowie Aladdin Sane youtube music
Stevie Ray Vaughan & David Bowie-Jean Genie youtube music
Look Back in Anger - David Bowie youtube music
David Bowie - Black Tie White Noise youtube music
David Bowie - Outside youtube music
David Bowie - A Small Plot Of Land youtube music
David Bowie - Hallo Spaceboy youtube music
David Bowie - Blue Jean youtube music
David Bowie - Miracle Goodnight youtube music
David Bowie - Absolute Beginners youtube music
David Bowie - Jump They Say youtube music
David Bowie - Fashion youtube music
David Bowie - Buddha Of Suburbia youtube music
David Bowie - Wild Is The Wind youtube music
David Bowie - Time Will Crawl youtube music
David Bowie - Loving The Alien youtube music
David Bowie - Fame '90 youtube music
David Bowie "John, I'm Only Dancing" :] youtube music
David Bowie " Modern Love " 1983 youtube music
David Bowie - Elephant Man youtube music
David Bowie - Strangers when we meet youtube music
David Bowie Lady Grinning Soul youtube music